Hun får oss til å danse med Chandelier å klappe til Clap your hands. Dette er syv låter du ikke visste at musikkgeniet Sia har skrevet.

 

The L.A. Gay & Lesbian Center's Annual "An Evening with Women"

Sia Furler som står bak superhiten Chandelier har skrevet låter for noen av verdens største stjerner.

Sia Furler har gitt oss noen av de mest fengende partylåtene på hitlistene, som Titanium med David Guetta og selvfølgelig smashhiten Chandelier. Men i tillegg til å være en helt rå sangerinne er hun også en av bransjens mest populære låtskrivere.

Sia har skrevet flere låter for andre stjerner enn du aner! Her er syv låter som ingen forbinder med Sia.

Rihanna – Diamonds

Jepp, Sia er hjernen bak Rihanna sin superhit fra 2012, Diamonds. Låta skrev hun for Rihanna sammen med produsenten Stargate. Og akkurat som Sia brukte under en time på å lage Chandelier er Sia kjapp i svingene uten at det går ut over kvaliteten. Diamonds ble nemlig skrevet av Sia på et kvarter!

 

Lea Michelle – Cannonball

Denne hiten skrev hun sammen med produsent Benny Blanco for Lea Michelle. Låta skrev Sia for å hjelpe Lea Michelle gjennom en vanskelig periode etter at hennes forlovede døde.

 

 

Ne-Yo – Let Me Love You

Sia er også ansvarlig for at verden falt for Ne-Yo, med det fantastiske refrenget på låta «Let Me Love You» som Ne-Yo falt for. Hva er vel bedre enn å skrive et refreng som mange av oss fikk på hjernen i 2012?

 

 

Britney Spears – Perfume

Også Britney Spears har hatt gleden av å få en Sia-låt, nemlig Perfume. Ikke så mye å si om den, dessverre, siden Britney ødela hele låta. Hennes ekte stemme ble også lekket på internett, og det er ikke særlig vakkert.

 

 

 Rita Ora – Radioactive

Den absolutt radioaktive låta til Rita Ora er selvfølgelig skrevet av Sia. Låta skrev hun sammen med produsent  Greg Kurstin for Rita Ora. Sia har også tidligere jobbet med Greg Kurstin på flere hitlåter, inkludert sine egne låter «Clap Your Hands» og «You’ve changed». Bra team!

 

 

Pitbull + Jennifer Lopez – We Are One (Ole Ola)

Hitten som fremdeles lever i beste velgående på radiokanalene, inkludert SmashRadio, og som tok verden med storm under fotball-VM inneholder selvfølgelig bidrag fra Sia. Låta ble skrevet sammen med flere andre, inkludert Pitbull og J-Lo selv.

 

 

 

Beyoncé – Pretty Hurts

En av verdens største kvinnelige artister med en av verdens mektigste stemmer. Og den mektige låtskriveren Sia står bak teksten, som opprinnelig var til Katy Perry (tenk deg det!). Men hverken Katy eller Rihanna ville ha låta, heldigvis, så æren falt på Beyoncé.