Kan bli straffesak på grunn av det tragiske utfallet etter en telefonspøk.

 

Britiske påtalemakter vurderer nå om de skal ta ut tiltale mot de to stakars radiovertene fra Australia som lurte ei sykepleier ved et engelsk sykehus trill rundt.

 

Se intervju i bunnen av saken.

Det må være lov å spøke

Mel og Michael som jobber som radioverter i en australsk radio ringte sykehuset etter meldinger om Kates graviditet – å ga seg ut for å være dronningen og hennes mann. Hertuginne Kate var lagt inn med svangerskapskvalme.

 

Hertuginnens sykepleier tok telefonen å var dum nok til å avsløre detaljer om Kate sin tilstand til radiovertene. To dager seinere tok sykepleieren livet av seg.

Nå velger altså britiske myndigheter å kanskje straffeforfølge de to stakars radiovertene – som forståelig nok har det dritkjipt etter det som har skjedd. De så oppriktig  knust ut på Tv-intervjuet sitt. Og det var jo faktisk bare en spøk, selv om det endte tragisk. Det må være lov å tulle med folk.


Hårsårheten har fått for langt

Den dagen vi radioverter ikke lenger kan spøke med folk har samfunnet gått for langt i sin hårsårhet. For uansett hvor tragisk utfallet av denne saken er, kan ikke to programledere som utførte en telefonspøk  straffes for dette på grunn av uproff opptreden fra sykepleiere eller andre, syns jeg.

Saken har satt i gang en heftig debatt om hva som burde være lov å gjøre på radio å ikke – en debatt som er helt unødvendig syns jeg, for det må være lov til å spøke, selv på radio. Vi i SmashRadio har jo ved flere anledninger laget «Lurt av Lunde» som går ut på at vi tulleringer. Og hvis P4 sin «Fem på» for eksempel forsvinner, mister radionorge et av sine beste innslag.

 

Kommentarer

kommentarer