Magnus Eliassen er årets søppelmann.

 Ikke bare har han laga søpplelåta «Verden skulle gå under» (ja, for låta er faktisk dårlig, les vår anmeldelse av den her) – han har også gått mye ut i media i det siste å snakket om at han spiser søppel.

Med et slikt slitent hippieimage  står han stadig vekk frem i media under overskrifter som «Jeg liker mat fra søpla» og «Jeg har blitt truet med politianmeldelse for å rote i containere». Magnus Eliassen sier til VG at høydepunktet i karrieren hans har vært å kunne snakke på TV om hvordan han finner maten sin. Og det er ganske spesielt å hente maten sin fra søppelcontainere.På NRK-programmet «Lindmo» forrige lørdag fikk seerne vite om hans noe spesielle matvaner.

 

Det lyser av dobbeltmoral

Magnus Eliassen med bilen full av mat hentet fra containere.

Det er dog noe som ikke helt stemmer når Magnus Eliassen skriver å snakker om sin nøkterne livsstil, der han spiste ris og havregrøt fra søppla. Jeg har nemlig sett hvordan de to brødrene vil ha det når de skal opptre på konsert. I garderoben krevde de  å få servert et rikt utvalg av forskjellige oster, potetgull, grønnsaker, frukt og mineralvann. En enorm mengde snacks, nok til å forsyne meg i en uke på mitt mest godtesjuke,  ble servert til Eliassen-brødrene når de skulle opptre. Det hele kan ikke sies å være veldig nøkternt, og selv om Magnus ønsker å fremstå som både miljøvennlig og alternativ må vi nesten ta fra han den ene stjerna i taket det gir han, for her lyser det dobbeltmoral av både de utgåtte eggene og havregrynene han henter fra søppla.