Dette er playlisten du må sette opp på Spotify, Wimp eller hva enn du bruker, før du inviterer guttene eller jentene hjem på ditt neste pokerlag!
Sangere og rockestjerner er helt vanlige folk som oss. Vel, ikke helt vanlige akkurat, men de liker gjerne mange av de samme tingene som oss – inkludert poker! Snoop Dogg har til og med spilt inn en egen musikkvideo om emnet for Poker Stars.

Dette har inspirert mange av artistene til å skrive låter om dette risikofylte spillet som har forvoldt både død og fiasko, glede og suksess i hundrevis av år. Noen av dem er triste, noen er belærende, men de har en ting til felles: poker (og at du hører på dem neste gang du spiller poker).
Lady Gaga – Poker Face (2008)
Dette er den ubestridte vinneren. Ingenting får stemningen i taket raskere enn denne låten når dere begynner å dele ut kortene. Sangen forteller om hvordan man spiller best mulig, og bruker intuisjonen sin til å lure motspillerne. I refrenget synger hun om at ingen klarer å lese noe ut av pokerfjeset hennes, og selv om sangen nok handler mest om kjærlighet er den en verdig vinner.

Kenny Rogers – The Gambler (1978)
Som den eneste virkelige utfordreren til førsteplassen, er The Gambler en ikonisk pokersang som deler viktig kunnskap om både livet og poker med lytteren. Det viktigste å ta med seg fra denne sangen er det kjente sitatet ”Know when to hold’em, know when to fold’em”, om å ta de riktige valgene både rundt pokerbordet og i det virkelige livet. Teksten er i seg selv et lite stykke poesi, vel verdt å lese i sin helhet!

Elvis Presley – Viva Las Vegas (1964)
Denne sangen handler om selve Sin City, Las Vegas, og løfter stemningen betraktelig når den kommer på anlegget. Hør Elvis synge om poker, casino, og livet som en rik storspiller med en dame i hver hånd i Las Vegas! Han er villig til å satse alt for å få kose seg en liten stund med Fru Fortuna på sin side!

Suzanne Vega – No Cheap Thrill (1996)
Sammen med The Gambler er dette den låten på lista som handler mest om poker. Vega synger at hun kommer til å se deg og høyne deg, og du kan få se hånden hennes, men det kommer til å koste deg alt du har. Vega er en dyktig pokerspiller og vet hva hun synger om!

All in – The Grouch & Eligh (2009)
Den mest fengende sangen på lista! Dette er en rapsang full av deilige beats som havner på sisteplass utelukkende fordi den ikke er særlig kjent, men for en sang! Teamet dreier seg mest om poker, men også som en metafor for å aldri gjøre noe halvveis i livet sitt. Hvis man har lett etter meningsfylt hele livet sitt, og tror man har funnet det, må man satse alt man har på å bli lykkelig.
”It’s all or nothing, gotta be all in.”

Dersom du fyrer opp denne spillelista neste gang du inviterer vennene dine på et pokerlag, så blir det garantert et par morsomme og hyggelige timer. Og hvis du bare slår den på i stillhet mens du har besøk, kommer nok noen til å foreslå noen runder kort ganske raskt! Ikke glem at nå er det fullt lovlig med hjemmepoker i Norge!