Vakre Shakira Isabel Mebarak Ropoll kommer fra Columbia.

Shakira-Pictures-When-She-young-3
Hun er en verdenskjent komponist, plateprodusent og popsanger. 

Shakiras far er libanesisk men ble født i USA, mens hennes mor er fra Columbia. Dette har gjort at Shakira snakker flere språk flytende; hun behersker både engelsk, spansk, arabisk italiensk og portugisisk.

Libanesisk magedansarticle-0-05AF61790000044D-984_468x643

Hennes musikk har påvirkning fra flere kulturer, men kanskje mest tydelig er hennes latinamerikanske arv. Hennes magiske dans har sin inspirasjon i libanesisk magedans.

Da Shakira var 13 debuterte hun med albumet Magia. Både dette og det påfølgende albumet Peligro solgte dårlig. Etter å ha prøvd seg som skuespiller i en columbisk tv-serie gikk hun tilbake til musikken. I 1996 ga hun ut Pies Descalazos («Barføtt»). Med dette slo hun gjennom, å solgte så mange album i Portugal at hun bestemte seg for å lage en egen versjon av albumet på portugisisk.

Etter en massiv suksess i den spansktalende delen av verden, bestemte hun seg for å slippe albumet «Laundry Service» retta mot den engelsktalende befolkningen. Med låta «Whenever, Wherever» slo hun for alvor gjennom som en internasjonal artist.

Shakira er for tiden på vår A-liste med hele to låter; «Empire» og «Dare (La La La)»